Citroën GS4BB GS Birotor uit 1974 aanwezig

Citroën GS4BB GS Birotor uit 1974 aanwezig

Tijdens het Concours d'Elegance draven de meest unieke klassieke auto's op voor het podium bij Circuit Zandvoort. Alleen de allermooiste klassiekers worden uitgenodigd om mee te doen aan deze prestigieuze verkiezing waar een aantal juryleden bepalen over wie er met de prijzen naar huis gaat. Deze Citroën GS4BB GS Birotor uit 1974 zal dan ook tijdens de Concours d'Elegance te zien zijn!

Wat moet je weten over deze Citroën GS4BB GS Birotor?

Het meest opvallende kenmerk van de Citroën GS Birotor was zijn Wankelmotor, een type motor met roterende zuigers. De Birotor was uitgerust met een tweeschijfs Wankelmotor met een cilinderinhoud van 995 cc. De motor leverde een vermogen van ongeveer 107 pk (79 kW), wat destijds indrukwekkend was voor een auto van zijn grootte. De auto kon naar schatting in ongeveer 11 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. De topsnelheid lag rond de 180 km/u. De Citroën GS Birotor werd geleverd met een halfautomatische versnellingsbak met drie versnellingen. Deze transmissie, genaamd de "Citromatic", combineerde een hydraulische koppeling met een elektrisch bediende versnellingsbak.

Wat kun je verwachten tijdens de St. Paul Historic Zandvoort Trophy?
Kom op 12 mei 2024 van 09:00 tot 17:00 naar de 47e editie van de St. Paul Historic Zandvoort Trophy op Circuit Zandvoort! Bewonder prachtige bolides op een van de vele showpaddocks, kruip zelf achter het stuur van jouw historische bolide tijdens een van de baansessies of geniet van alle verschillende races die dag. Momenteel zijn er nog enkele gratis showautotickets beschikbaar in de ticketshop voor jouw young- of oldtimer, aarzel niet want op is op!

BESTEL HIER JE TICKETS!

FOLLOW US: