Morgan DHC 8+ (enige in de wereld) uit 1975 aanwezig

Morgan DHC 8+ (enige in de wereld) uit 1975 aanwezig

Tijdens de St. Paul Historic Zandvoort Trophy kom je de meest unieke young- en oldtimers tegen. Echter zijn er sommige auto's die nog net iets specialer zijn dan anderen. Deze Morgan DHC 8+ is een van die auto's die met recht speciaal genoemd kan worden. Je kunt de Morgen DHC 8+ in het echt komen bekijken op de showpaddock van Circuit Zandvoort op 12 mei!

Wat moet je weten over deze Morgan DHC 8+?

Zoals in de titel al benoemd staat is deze Morgan het enige exemplaar op de wereld. Dit omdat de auto nooit officieel in productie is gegaan, het betrof namelijk een prototype. Het is een drophead coupĂ© die speciaal gebouwd werd voor een vriendin van de eigenaar (Peter Morgan). Zij wilde namelijk graag wat meer ruimte in de auto om bijvoorbeeld haar handtas kwijt te kunnen. Vandaar dat dit exemplaar een achterbank heeft, wat niet gebruikelijk is voor een Morgan. Via enkele omzwervingen binnen het Verenigd Koninkrijk kwam deze in Nederland terecht, waardoor de eigenaar de kans zag om deze aan te schaffen. De Morgan DHC 8+ wordt aangedreven door een Rover 3.5-liter V8 motor die voor zijn tijd indrukwekkende prestaties wist te leveren. De Rover V8 3500 is een V8-motor met een cilinderinhoud van ongeveer 3,5 liter (3.528 cc). De motor heeft een cilinderconfiguratie van 90 graden, wat betekent dat de cilinderbanken in een hoek van 90 graden ten opzichte van elkaar zijn geplaatst. Het is een lichtgewicht motor, oorspronkelijk ontworpen met aluminium cilinderkoppen en een aluminium motorblok, wat bijdraagt aan een betere prestatie-gewichtsverhouding. Het vermogen van de Rover V8 3500-motor varieerde afhankelijk van de exacte specificaties, productiejaar en toepassing. Het is dus niet exact bekend wat de output van deze specifieke motor is, wel kan er gekeken worden naar de algemene cijfers. In zijn verschillende configuraties kon de motor een vermogen produceren van ergens tussen de 135 pk (100 kW) en 190 pk (140 kW). Het koppel lag rond de 250 Nm tot 300 Nm.

Wat kun je verwachten tijdens de St. Paul Historic Zandvoort Trophy?
Kom op 12 mei 2024 van 09:00 tot 17:00 naar de 47e editie van de St. Paul Historic Zandvoort Trophy op Circuit Zandvoort! Bewonder prachtige bolides op een van de vele showpaddocks, kruip zelf achter het stuur van jouw historische bolide tijdens een van de baansessies of geniet van alle verschillende races die dag. Momenteel zijn er nog enkele gratis showautotickets beschikbaar in de ticketshop voor jouw young- of oldtimer, aarzel niet want op is op!

BESTEL HIER JE TICKETS!

FOLLOW US: