Aston Martin DB2 uit 1952 aanwezig

Aston Martin DB2 uit 1952 aanwezig

De St. Paul Historic Zandvoort Trophy kenmerkt zich uiteraard door de hoge diversiteit in young- en oldtimers. Vooral vanaf het Britse eiland zijn er vorige eeuw flink wat klassieke parels geproduceerd. In dit artikel kijken we naar een van die parels, namelijk de Aston Martin DB2 uit 1952. Deze auto zal de gehele dag op de showpaddock te bezichtigen zijn. 

Wat moet je weten over deze Aston Martin DB2?

De DB2 was uitgerust met een 2.6-liter zescilinder lijnmotor. Deze motor leverde een vermogen van ongeveer 105 pk (78 kW), wat destijds indrukwekkend was voor een sportwagen. Het koppel bedroeg rond de 188 Nm. De AM DB2 versnelde van 0 naar 100 km/u in ongeveer 11 seconden. De topsnelheid lag rond de 190 km/u, wat destijds vrij snel was. De DB2 had een chassis van buizenstaal met een aluminium carrosserie, wat zorgde voor een goede combinatie van sterkte en lichtgewicht. Het was voorzien van onafhankelijke wielophanging aan de voorkant en een starre achteras met bladveren aan de achterkant. De DB2 werd ook ingezet in verschillende races, waaronder de 24 uur van Le Mans, waar hij succesvol was in zijn klasse.

Wat kun je verwachten tijdens de St. Paul Historic Zandvoort Trophy?
Kom op 12 mei 2024 van 09:00 tot 17:00 naar de 47e editie van de St. Paul Historic Zandvoort Trophy op Circuit Zandvoort! Bewonder prachtige bolides op een van de vele showpaddocks, kruip zelf achter het stuur van jouw historische bolide tijdens een van de baansessies of geniet van alle verschillende races die dag. Momenteel zijn er nog enkele gratis showautotickets beschikbaar in de ticketshop voor jouw young- of oldtimer, aarzel niet want op is op!

BESTEL HIER JE TICKETS!

 

FOLLOW US: